RODO

Informacja dot. przetwarzania danych

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako „RODO”). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce i wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym na korzystanie z usług internetowych. W tej informacji przedstawiamy skrót najważniejszych zagadnień dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych, jakie może mieć miejsce po 25 maja 2018 r. w związku z korzystaniem z naszych usług. Prosimy Cię o jej przeczytanie, nie zajmie to więcej niż kilka minut.

 

Czym są dane osobowe

Dane osobowe to, zgodnie z RODO, informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. W przypadku korzystania z naszych serwisów takimi danymi są np. adres, adres e-mail, adres IP, numer telefonu, informacje o koncie w innej usłudze oferowanej przez Sklep wandamia.pl

 

Administrator

Sklep internetowy wandamia.pl z siedziba w Warszawie ul. Opinogórska 3/18, 04-039 Warszawa, jako administrator danych osobowych, informują Pana/ Panią, iż:

Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu prawidłowego wykorzystywania umowy sprzedaży wysyłkowej i dostawy zamówionego towaru, do analiz biznesowych mających na celu ulepszanie usług, przedstawianych przez Sklep, do celów marketingowych i reklamowych, i analiz wykonywanych przez Sklep, do przedstawiania informacji odnośnie kampanii marketingowych i promocji, organizowanych przez Sklep, jak również do wszystkich innych celów, zgodnych z prawem.

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.

Dane mogą być udostępniane przez Sklep podmiotom upoważnionym w celu zrealizowania zamówienia (np. Poczta Polska, lub inny przewoźnik).

Podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

Inspektorem ochrony danych w Sklepie jest Pani Wanda Kilewicz - adres e-mail wandamia@wp.pl

Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do zakończenia transakcji sprzedaży, lub na okres nieokreślony w przypadku rejestracji w Sklepie.

Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.